Biochemie pojivových tkání parodontu –
I. Současný pohled (přehledný referát)  
	 Zajíček O., Venclíková Z.  
	 Výzkumný ústav stomatologický, Praha, | 
	   | 
	
	   
	 
 
Souhrn:
           V první části souborného referátu podávají autoři přehled současných znalostí základních
vysokomolekulárních složek tkání parodontu – kolagenu a proteoglykanů. V tkáních parodontu
je obsaženo sedm typů kolagenu a několik typů proteoglykanů. Jejich přesné množství zatím
není stanoveno. Základní chemické vlastnosti těchto dvou typů makromolekul a jejich kombi-
nace určují základní strukturální a funkční vlastnosti pojivových tkání parodontu.
 
 
       
Klíčová slova:
parodont – kolagen – proteoglykany
 
       
 
  | 
  
  Objednat toto číslo jako - 
  FYZICKÁ OSOBA nebo
  PODNIKATELSKÝ SUBJEKT
  
  
 |